Afgelopen zondag stond de eerste wedstrijd van het MON kampioenschap op het programma. Wij weten nog niet of wij alle wedstrijden van de MON zullen gaan rijden maar toch zagen wij dit als een mooie training wedstrijd op een echt “klote baantje”, maar wat voor mij (Thom) heel leerzame dag kon zijn op het rechtse zijspan. (aangezien ik nog nooit op dit soort baantjes had gereden met het rechtse zijspan)

Training:
De training ging super, we hadden mooi de ruimte om goeie tijd te zetten. We hebben 2 rondjes echt aangezet. De eerste was al goed, maar in de tweede keer wisten we er nog 2 seconde af te rijden wat uiteindelijk resulteerde in een 3de tijd. Hiermee waren we allebei heel tevreden.

Eerste manche:
We hadden een oké start, we draaide als 6de de tweede bocht in. Er ontstond een mooie strijd om de 4de positie met team Kops en Greup. In het tweede rondje begon alleen het gezeik alweer….. het begon bij de voor rem die niet meer werkte, ik misten de rem wel maar we konden het zelfde tempo blijven volgen. 3 rondes later viel echter de kopeling ook nog weg wat dus betekend dat je bijna niet kunt remmen omdat de motor anders stilvalt. We hebben de race uit kunnen rijden en zijn hiermee 5de geworden. De 4de plaats had er zeker ingezeten.

Tweede manche:
De start was eigenlijk weer het zelfde als de eerste manche. Als 6de de tweede bocht door hierna ontstond weer een mooie strijd om plaats 4 met weer Greup. We hadden Greup goed onder vuur liggen toen Andy helaas zijn pols verdraaide en zei dat het tempo omlaag moest. We zijn uiteindelijk nog 6de geworden in de manche.

In het dag totaal zijn we 5de geëindigd. Volgende week zullen we gaan trainen. Waar dit zal zijn is nog niet bekend, we willen gaan trainen op een harde baan als voorbereiding voor de IMBA wedstrijden.

Greetzz
Thom en Andy
Team99