We zijn zaterdag in het begin van de middag afgereisd naar Arnoldsweiler Duitsland, voor de eerste wedstrijd van het EK IMBA kampioenschap. Na de reeks slechte wedstrijden van de afgelopen weken waren Andy en ik gebrand om dit weekend een goede uitslag neer te zetten. Dit moesten we nog wel doen met wat pijntjes hier en daar die we nog over hadden gehouden aan de val van vorige week in Genk. Voor Andy was dit een zere knie en voor mij (Thom) gekneusde ribben.

Training:
tijdens de vrijetraining hebben we lekker de baan verkend. Geen ronde echt aangezet, ondanks dat hadden we nog een 5de tijd. Tijdens de tijd-training hebben we verschillende rondes aangezet waarbij de laatste het beste was. Dit leverde ons ook een 5de plek op. Wat dus betekend dat we als 5de een plaatsje achter het hek mochten uitkiezen.

Eerste manche:
We hadden een super start (eindelijk een keer) we draaide als 4de de bocht in. In de eerste ronden vielen we 1 plek terug. We wisten in de 2de ronden de 4de plek weer te bemachtigen. We wisten een kleine voorsprong op de nummer 5 op te bouwen en leken naar de 4de plaats in wedstrijd toe te rijden. Helaas kreeg ik op ┬ż van de manche veel last van mijn ribben en het tempo ging daardoor iets omlaag. In de laatste 2 rondes verloren we daardoor nog 2 plaatsen en kwamen als 6de over de finish. We waren over het rijden tevreden, maar vonden het alleen erg jammer dat we de 4de plek niet konden behouden.

Tweede manche:
Nadat ik tussen de manches door pijnstillers genomen had ging het rijden een stuk beter, van mijn kant. We hadden weer een goede start en draaide als 6de de eerste bocht door. In de derde ronde wisten we de nummer 5 te passeren en begonnen gelijk weg te lopen van dit team. Half weg de race gaf Andy aan dat hij wel veel last had van zijn knie. De gaskraan iets dicht gedraaid en de race op safe uitgereden wat ons een mooie 5de plek opleverde.

Derde manche:
We hadden eigenlijk weer een goede start. Helaas maakte ik in de eerste bocht een inschatting fout, door het vele stof kon ik de bocht niet goed zien en stuurde ik te laat in en kwam ik in het gedrang te zitten. We kwamen de eerste ronden als 10de door. In de eerste 3 rondes wisten we ons op te werken naar plaats 7. Waarna een klein gat gedicht moest worden naar de nummer 6. In ronden vijf wisten we de 6de plaats over te nemen, 2 rondes voor het eind viel de combinatie op de 5de plaats Na nog een hevige strijd met Ijen Kops in de laatste rondes wisten wij uiteindelijk als 5de over de streep te komen.

In Totaal zijn we 4de !! geworden. Hierover zijn we super tevreden, helemaal als we bedenken dat dit onze eerste IMBA samen is en voor mij de eerste IMBA op het rechtse zijspan. We hopen nu de stijgende lijn vast te houden. Aankomend weekend gaan we een keer niet rijden. De volgende wedstrijd staat voor ons de week erop weer gepland in Varsseveld, dus hopelijk allen tot de 20ste in Varsseveld.

Greetz
Thom en Andy
Team99