Afgelopen zondag stond voor ons de 2de ONK op het programma. Deze werd verreden op de mooie baan van Varsseveld. Er hadden zich 18 team ingeschreven voor de wedstrijd, 10 ONK teams en 8 NK teams.

(Tijd)training: in de training was ik van plan om te proberen een ONK team zo goed mogelijk bij te houden tijdens zijn snelle ronden, zodat ik kon afkijken welke lijnen hun reden en proberen hun snelheid over te nemen. Dit lukt voor 2/3 deel van de ronden, we konden het team redelijk volgen helaas maakte ik het laatste deel van de baan 2 stomme fouten wat flink wat secondes kosten. Uiteindelijk bracht deze ronden ons een 11de tijd met 0,5 sec verschil op de nummer 9. Hier waren we redelijk tevreden over en we wisten waar het fout was gegaan.

Eerste manche: we hadden een goeie start, we draaide als 9de de tweede bocht door. In de eerste ronden wisten we 2 teams op een mooie manier in te halen, we kwamen dus als 7de de eerste ronden door. Het rijden ging super we konden het tempo van de nummer 6 goed bijhouden. Na 4 rondes werden we door 2 team ingehaald die slecht gestart waren maar nu snel naar voren reden. We reden op een mooie 9de plaats met de nummer 8 op een klein stukje voor ons toen Andy aan gaf dat hij weer veel last van zijn knie had. We moesten van het gas af. 3 rondes voor het eind gaf Andy dat hij echt niet meer kon en dat hij liever wou stoppen. We hebben de race toch heel rustig uitgereden maar omdat we al een hele grote voorsprong op de nummer 10 en 11 hadden opgebouwd konden we toch als 9de over de streep komen.

Tweede manche: Tussen de eerste en tweede manche hebben we Andy zijn knie laten in tapen, hiervoor nogmaals onze dank aan Team Hermans – Musset en Han Woerts. We gingen van start met het idee “we gaan kijken hoe Andy het vol houd en we zien wel wat we kunnen halen”. De start van de tweede manche was iets minder. De eerste ronden kwamen we als 13de door. Binnen 4 rondes konden we ons opwerken naar een 8ste plek. De ONK team die op dat moment voor ons zaten konden we niet volgen dus meer zat er niet in. We hadden een veilig afstand op de nummer 9 op dat moment. We hebben de race op een veilig tempo uitgereden zodat Andy ook het einde zou halen in deze manche maar waardoor we toch geen plekken meer zouden verliezen, we kwamen dus als 8ste over de streep.

Een 9de en 8ste plaats in de manches bracht ons een 7de plaats totaal, hierover waren we super tevreden en zeker met de blessure die Andy nog had dit weekend. Volgende week zullen we aan de start staan van de BK te Gooik ( in België dus) ook hier zal de koffie weer klaar staan

Greetzz
Thom en Andy
Team99