Afgelopen weekend waren we te gast op de mooie baan in den Dungen. Toen we op de baan aankwamen ben ik gelijk een rondje gaan over de baan, ik dacht gelijk bij me zelf al van dit zou een baantje voor ons kunnen zijn: snel, leuke bulten en vrij harde ondergrond.

De tijdtraining verliep super we hebben 2 keer aangezet, allebei de rondetijden waren sneller dan de rest van het deelnemersveld, waarbij de eerste tijd het snelste was het snelste was maar liefst 1,4 sec sneller dan de nummer 2. Jammer genoeg ging ik aan het eind van de training stil staan op de baan om even te wachten, dit blijkt verboden te zijn (wat ik niet wist) daardoor kregen we een DQ in de training waardoor we als allerlaatste naar het starthek moesten.

Eerste manche: De start vanaf de 2de rij was oké. We draaide als 16de de tweede bocht door. Binnen 2 rondjes wisten we ons op te werken naar plek 6, en hadden we met het ingaan van ronde 3 de aansluiting met de kopgroep. Helaas viel de motor toen stil met een probleem aan de koppeling een DNF dus.

Tweede manche: na dat de problemen net op tijd waren verholpen, mede dankzij de hulp van Arno Grondman, Arno nogmaals bedankt!! Konden weer vol goede moed van start. De start was eigenlijk weer goed vanaf de 2de rij alleen kwamen we in de bocht in een opstopping te zitten waarbij ik de motor liet afslaan we vertrokken als laatste om vervolgens weer met een noodgang te beginnen aan een inhaal race. Jammer genoeg duurde deze maar 3 rondes… Bij het inhalen van een andere combinatie reden we door een spoor waar we nog niet in gereden hadden die manche. In dit spoor lag een gemeen gat waar ons voorwiel in stroopte, hierbij werd Andy naar voren gegooid en BRAK HELAAS HIERMEE ZIJN POLS. Weer een DNF dus.

Andy zal de komende 6 weken zeker rust moeten houden dus zullen wij opzoek gaan naar een andere bakkenist voor de wedstrijden tot de zomerstop. We houden jullie op de hoogte.

Greetzz
Thom en Andy
Team99