Voor deze wedstrijd moest Pa, Roger van de Lagemaat, zijn kleren weer een keer uit de kast halen. Dit kwam natuurlijk omdat Andy geblesseerd is. Op vrijdagavond werd vertrokken naar Lommel waar de NK klasse in het bijprogramma stond van de GP zijspannen. Er zou 1 manche op zaterdag en 1 manche op zondag verreden worden.

In de tijdtraining konden we geen goed gevoel vinden, Ik (Thom) had nog een beetje moeite met het hele  losse zand waar ik sinds de overstap naar het rechtse zijspan nog niet op gereden had. Ondanks dit konden we alsnog een 4de tijd neerzetten, waarmee we tevreden waren.

Eerste manche: De eerste manche werd verreden na de kwalificatie van de GP, wat dus betekende dat de baan er heel verraderlijk bij lag, inhalen was ook geen makkelijke taak hadden wij gezien met het kijken naar de GP kwalificatie. De start was dramatisch we draaide als 14de de eerste bocht door, na deze slechte start volgende een super race, al zeg ik het zelf. De ene naar de andere combinatie werd ingehaald op een lekker tempo. Dit bracht ons 3 rondes voor tijd op een 2de plaats. De nummer 1 was te ver weg en we hebben de race op een tweede plaats kunnen finishen.

Tweede manche: We dachten dat de start niet veel slechter meer kon, maar helaas bleek dit wel te kunnen. De start zelf was beter we gingen rond de 8ste plaats de eerste bocht in, hier werd alleen een inschatting fout gemaakt wat ons samen met nog wat kleine foutjes in de eerste ronden op een 16de!! Plaats bracht na de eerste doorkomst. De 2 rondes die daarna volgde waren niet al te best we kwamen 1 andere combinatie maar niet voorbij, nadat we uiteindelijk deze combinatie voorbij waren begonnen we aan een nog betere race dan manche 1. Weer werd de ene naar de andere combinatie ingehaald. 2 rondes voor het eind van de wedstrijd kwamen we door op een 3de plaats, de nummers 1 en 2 waren al ver weg. In de laatste 2 rondes reden we maar liefst 7 sec per rondje sneller dan de nummer 2!! maar helaas kwamen we net een rondje te kort en finishte we op P3 op 4 sec achter de nummer 2. Totaal werden we 3de  in totaal dit weekend.

Al met al zijn we tevreden over het weekend. Vooral over het rijden waren we heel tevreden, aan de starts zal nog gewerkt moeten worden. Aankomend weekend staat er de 2de wedstrijd voor het IMBA kampioenschap op het programma. Deze wedstrijd zal ik rijden met Han van Hal. De koffie zal klaar voor de fanatieke supporters 😉

Greetzz
Thom en Andy
Team99