Op zaterdagmorgen vroeg werd er vertrokken naar Oostenrijk. We hadden er allemaal veel zin en hoopte het goede rijden van vorige week door te zetten op de moeilijke technische baan in Feldkirch. Afgelopen weekend werd de wedstrijd gereden met Han van Hal. Voor de wedstrijd in Oostenrijk hadden zich een paar snelle Oostenrijkse en Zwitserse teams aangemeld voor hun thuis wedstrijd, deze teams rijden normaal gesproken gp’s maar deden voor deze gelegenheid mee aan deze wedstrijd

Op zondagsmorgens stonden de 2 trainingen op het programma. In de eerste training werd de baan verkend waarna we in de 2de training een tijd moesten gaan zetten voor de start positie. We wisten uiteindelijk een 10de tijd te noteren. Iets waar we niet tevreden over waren omdat ik wist waar de foutjes in zaten en ik zeker wist dat het sneller kon.

De start van de eerste manche was goed. Helaas viel er in de eerste bocht iemand voor ons waar wij vervolgens ons op vast reden. Na als een van de laatste vertrokken te zijn ging het rijden dramatisch, ik (Thom) kon totaal geen ritme vinden op deze moeilijke baan. Dit bracht ons niks verder dan een 21ste plaats, waar we natuurlijk heel ontevreden over waren.

Na even goed gepraat te hebben tussen de manches door, over hoe het anders zou moeten, gingen we redelijk goed van start. We draaide als 10de de bocht door. Het rijden ging stukken beter en in de eerste 2 rondes werden er 2 andere combinatie ingehaald. Het gat naar de nummer 6 en 7 werd snel gedicht en op het moment dat we deze net wouden gaan aanvallen ging onze voorband lek…. Super balen natuurlijk weer. Na het verwisselen van het voorwiel kwamen we achter de nummer 4 in de race weer de baan in (natuurlijk wel op een paar rondjes achterstand) het tempo van dit team konden we goed volgen wat ons natuurlijk iets meer vertrouwen gaf in het rijden.

De start van de 3de was weer prima. Er werd als 8ste de eerste bocht ingestuurd na dat 2 duidelijk snellere combinaties ons ingehaald hadden wisten we ons op te werken naar p 7 waarna we nog een klein beetje naar de nummer 6 toe reden helaas waren we niet snel genoeg om hier nog een aanval op in te zetten. En finishten we dus op een 7de plaats. Hierover waren we zeker tevreden.

Al met al kunnen we terug kijken op een moeilijke dag, waarbij het rijden op het begin van de dag ronduit moeizaam te noemen was. Gelukkig ging het rijden in de 2de en 3de manche stukken beter. De uitslag is mede door pech in de tweede manche en slecht rijden in de eerste manche ook niet goed te noemen hierdoor zakken we 2 plekken in het IMBA kampioenschap naar P6. Aankomend weekend staat er weer een IMBA op het programma, deze zal verreden worden in Vierzon Frankrijk, we zullen hier ons uiterste best gaan doen om onze sportieve revanche te pakken.

Greetz
Thom en Andy
Team99