Na een (te) lange zomerstop, die door omstandigheden helaas zolang moest duren. Werd er een week van tevoren toch besloten om aftereizen naar de IMBA van België in Kersbeek. In deze week zijn nog 2 training afgelegd in Geldermalsen op zaterdag met Kayran de Graauw om meters te maken en op Woensdag met Dion Rietman waar ik ook de laatste 3 IMBA’s mee zal rijden omdat Andy nog niet fit is. Het was een drukke week om de motor zo snel elke keer klaar te krijgen tussen het rijden door, maar met hulp van Patrick en Michel de monteurs hebben we de motor donderdag avond toch weer 100% kunnen krijgen om te vertrekken naar België, Toppers zijn het!!

Zaterdag begin van de middag zijn we vertrokken naar Kersbeek waar aan het eind van de middag 3 maal 15 minuten getraind kon worden, van deze mogelijkheid hebben we ook gebruik gemaakt om weer wat meer rij meters te kunnen benutten samen met Dion. Nadat we de motor goed hadden afgesteld qua vering betreft hebben nog 2 keer lekker kunnen rijden.

Zondagmorgen wisten we een 8ste tijd te noteren in de tijdtraining. Iets waar ik persoonlijk niet tevreden over was want ik vond het rondje zelf niet goed gaan.

Eerste manche: de reactie aan het hek was goed, we werden in de bocht alleen ingesloten waardoor we als 14de de tweede bocht uit reden. Binnen 6 rondes wisten we ons op te werken naar de 8ste plaats helaas begon bij mij toen het probleem van harde onderarmen waar ik het hele weekend nog last van zou hebben. Ik had de motor gewoon echt niet meer vast en we moesten ons in de eerste manche laten afzakken naar plek 14!! Hier waren we natuurlijk heel ontevreden over.

Tweede manche: De start was super we draaide als 4de de tweede bocht uit. In het eerste rondje werden we naar de 5de plek verderven. Het rijden ging goed en we konden deze positie goed vasthouden. Tot dat ik mijn onderarmen weer begon te voelen en het gezeik weer opnieuw begon. We wisten de manche als 11de te finishen.

Derde manche: we hadden een redelijke start en begonnen de race op 7de , ik heb deze race geprobeerd om niet zo snel te beginnen om het zo langer vol te kunnen houden qua armen. Dit lukte redelijk en we wisten als 10de over de streep te komen.

In het dag-totaal wisten we een 10de plaats te behalen. Dit was zeker niet waarvoor we gekomen waren. Zeer zeker niet zelf, ik had zelf gehoopt op een top 5 positie, nadat ik vorig jaar nog een IMBA podium heb gepakt (wel is waar met de bak aan de andere kant maar dan nog). Helaas viel het rijden na zo lang eruit gelegen te hebben heel erg tegen. Ik miste simpel weg gewoon rij meters waardoor ik ook super veel last kreeg van mijn armen.

Voor de komende 2 weken staat veel rijden op het program, zodat we weer wat beter richting Zwitserland kunnen vertrekken op zaterdag 22 september. Deze wedstrijd staat dus aanstaande weekend gepland (sorry voor het late verslag).

Greetz,
Thom en Andy
Team99