Afgelopen weekend stond de eerste GP voor Team99 op het programma. Het hele team had in de week hard gewerkt zodat alles er weer fris bijstond; de motor was voorzien van een nieuwe stikkerset, nieuwe kleren waren geleverd en de camper uitgerust met nieuwe spandoeken.

Zaterdags: hebben we 2 keer goed kunnen trainen. De Pre-kwalificatie sloten we af met een 11de tijd. Tijdens de kwali race lagen we op een 10de plaats toen de race met rood werd afgevlagd. De race kende een herstart. We hadden een super start helaas ging de motor in de neutraal, hierdoor was de goeie start meteen weg, Na een opstopping in de eerste bocht moesten we als laatste vertrekken. Na een ┬ż race waren we opgeklommen naar een 13de plaats, met een inhaal actie op de nummer 12 ging het even mis, een kleine val partij zorgende ervoor dat we de race weer als 14de moesten vervolgen. We waren de aansluiting kwijt met de top 12 en kwamen uiteindelijk als 13de over de streep.

Via de last chance wisten we ons als nog te kwalificeren voor de race van zondag. Met een 2de tijd lieten we zien dat we er zeker bij hoorde zondag.

Eerste manche: Vanaf de 2de rij hadden we een super start en kwamen de eerste ronden als 15de door. We wisten ons op te werken naar een 14de plek. 3 rondes later kwam Bax ons voorbij waarna weer op een 15de plek lagen. Deze plek konden we goed vast houden en het rijden ging super. Jammer genoeg liep de motor 2 rondes voor het einde van de wedstrijd kapot. We baalde hier als team super erg van.

Tussen de manches door hebben de monteurs super hard gewerkt om de motor weer op tijd klaar te krijgen voor de 2de manche. Het blok werd gewisseld en alles was net op tijd klaar.

Tweede manche: De start was iets minder, de eerste 2 rondes daarin tegen waren veel beter. We wisten de opstopping te vermeiden en wisten een paar combinaties in te halen. Dit resulteerde dat we uiteindelijk als 20ste aan de 3de ronden begonnen. Het rijden ging niet zo goed als de eerste manche maar we wisten ons toch op te werken naar de 17de plek, op deze plek kwamen we dan ook over de finish. Dit betekende dat we onze eerste 4 WK punten binnen hebben!!

We zijn over het weekend heel erg tevreden. Niet alleen kwalificatie maar ook nog punten gehaald, Happy team!!

Aankomend weekend zullen we gaan trainen. De week erna zal de 2de wedstrijd van het WK op het programma staan in het Nederlandse Oldebroek.

Hopelijk tot dan!

Greetz
Thom en Han
Team99