Afgelopen weekend stond voor Team99 de 2e GP wedstrijd op het programma en wel in het Nederlandse Oldebroek.

De zaterdagmorgen verliep goed voor Thom en Han in de vrije-training werd een 8e tijd genoteerd en in de pre-kwalificatie een 9e tijd met 0,4 sec op de nummer 7, hierover was het hele team heel tevreden! Voor de kwalificatie race werden er een paar veranderingen doorgevoerd aan het zijspan. Helaas waren deze veranderingen alles behalve goed de motor liep slecht tijdens de race en Thom had hier veel last van. De race werd uiteindelijk op een 13e plaats afgesloten, net niet genoeg voor rechtstreekse kwalificatie. In de last chance werd een 4e tijd genoteerd wat betekende dat we als nog waren gekwalificeerd voor de wedstrijd van maandag. Hierover waren we allemaal tevreden en blij dat we weer mee deden.

Zondagmorgen in de warm-up werd een super 12e tijd genoteerd. Helaas verliep de rest van de dag niet zoals Thom en Hantje hadden gehoopt.

In de eerste manche hadden we een super start vanaf de tweede rij we reden rond de 20e plek de tweede bocht uit, helaas zaten in de vierde bocht al vast doordat de motor in zij neutraal ging. De race werd als aller laatste weer vervolgd. Het rijden wou maar niet lukken, Thom had veel moeite met de draai te vinden op de motor. Na een moeizame race kwamen de jongens als 21e over de streep. Net niet goed genoeg voor de punten.

In de tweede manche hadden we een hele slecht start. Dit kwam omdat het team dat voor ons op de eerste rij stond een valpartij mee maakte, dit koste ons gelijk wat tijd. Het rijden ging weer niet lekker! Inhalen ging moeizaam en het ritme kwam er niet in. De manche werd op een 22e  plaats afgesloten.

Ik (Thom) ben niet tevreden over mijn gereden manches, maar toch blij dat we weer gekwalificeerd waren! We zullen als team hard blijven werken om over 2 weken in Kramolin (Tsjechie) weer mee te strijden voor de 30 kwalificatie plekken.

Aankomend weekend zullen we gaan trainen. Waar dit zal zijn is op dit moment nog niet bekend.

Greeetz

Thom en Hantje
Team99