Afgelopen weekend stond voor team99  de 3de GP op het programma in Kramolín Tsjechië.

Zaterdag tijdens de vrije training konden we de keiharde baan goed verkennen. Het was voor mij ( Thom ) nog even wennen aan de super snelle harde baan. maar dit ging snel vooruit de rondetijden gingen elke keer wat omlaag.

Tijdens de pre-kwalificatie werd er snel een snelle ronden gezet door het team wat resulteerde in een 13de plaats achter het starthek in de kwalificatie-race. Na deze snelle ronden begon het hard te regenen waardoor de mooie baan van Kramolin snel veranderde in een modderpoel.

Tijdens de Kwali-race hadden we een goeie reactie op het hek, we zaten er goed bij met het ingaan van de eerste bocht er werd alleen een verkeerde lijn gekozen door Thom. Op deze plek lag veel modder waardoor de redelijk goede start snel verpest werd. We begonnen de race op een 14de plek. Het rijden tijdens de race ging super. We wisten ons op te werken naar P9 op de eindstreep, wat voor team99 de eerste rechtstreekse kwalificatie betekende. We waren hier dan allemaal ook super blij mee!!

Hoe goed het allemaal zaterdag ging zo slecht ging het zondag…. Het rijden ging tijdens de eerste manche al niet helemaal top. Thom had wat moeite met de opdrogende modderbaan waar inhalen een grote uitdaging was. Thom en Hantje wisten zich in de race toch op te werken naar een 19de plaats. Helaas begaf de motor het in de laatste ronden waardoor het team de WK punten in rook zag opgaan.

In de tweede manche hadden we helaas weer pech. Met nog 10 minute te gaan lagen we op p21 met uitzicht op de nummer 20. Helaas liep de achterband eraf wat een DNF betekende voor Team99. Heel teleurstellend voor heel het team, die dit weekend allemaal zo hard hebben gewerkt om de motor elke keer 100% aan de start te krijgen. wat een moeilijke taak was met die slechte weer. Helaas werd Team99 2 keer getroffen door pech waar de monteurs niks aan kon doen.

We kunnen terug kijken op een weekend met up’s en down’s. Het kwalificeren op zaterdag was een hele prestatie voor het team maar werd helaas verpest door een zondag met heel veel pech.

Volgende week hebben we een weekend rust. Daarna zullen we ons klaar maken voor de ONK wedstrijd in Halle op 26 mei. Hopelijk tot dan

Greetz
Thom en Han
Team99