Afgelopen weekend stond voor Team99 de vierde GP wedstrijd van dit seizoen op het programma, op het circuit van Plomion. Thom en Hantje hebben hier aan het begin van het jaar al een keer getraind en vonden dit toen allebei een moeilijke baan waarvan ze wisten dat we hard ons best moesten gaan doen om ons te kwalificeren.
Het team had dan ook geen verwachtingen van dit weekend en we gingen gewoon hard ons best doen. Zaterdagmorgen werden we ingedeeld in groep
B. Het rijden ging voor het gevoel van Thom en Hantje gelijk aardig goed op deze moeilijke en technische baan tijdens de vrije training. Het springen moest alleen nog verbeterd worden, hier werd aan gewerkt in de pre-Kwalificatie. Aan het eind van deze pre-kwalificatie waren de jongens tevreden
over hun rijden en over de gescoorde 12e  tijd in groep B.
De Kwalificatie race verliep super voor het team, de start was niet zo goed en Thom en Hantje kwamen de eerste ronden als 15 de door. Het rijden ging super en zo werd er elke ronden een plaatsje gewonnen wat ons uiteindelijk een 8e plaats!!!! aan de finish opleverde. Iedereen was super blij met
dit resultaat!! Niet alleen rechtstreeks gekwalificeerd, maar ook nog is met een 8e plaats in de groep op deze baan, wat onze beste kwalificatie van dit jaar is.
De start van de eerste manche was slecht. We moesten vanaf de laatste plaats komen. Het rijden ging in het begin van de race moeizaam. Verder in de race konden we verschillende teams inhalen waarna het rijden ook steeds beter ging. In de laatste paar rondes moest ik (Thom) iets van het gas af
omdat mijn achterrem kapot was gegaan. Uiteindelijk kwamen we als 20e over de streep, wat 1 WK punt betekende. We hadden allemaal gemixte gevoelens over deze uitslag. Kijkend naar de race had er met een betere start veel meer ingezeten wat natuurlijk jammer is. Maar aan de andere kant
waren we ook super blij met behalen van een WK punt in Plomion, waar we voorafgaand aan het weekend alleen maar op hoopte dat dit zou lukken.
de Tweede manche was ronduit super te noemen. De start was super en het rijden ging ook super. De eerste ronden kwamen we op P15 door. In de race hebben we nog 1 plaatsje moeten inleveren maar in de laatste ronden viel er nog een team uit, wat betekende dat we als 15 de !! Over de streep kwamen, 6 WK punten!! Dit hadden we nooit durven dromen en we waren dan ook super tevreden en blij met dit resultaat en dit weekend. Het rijden ging echt heel goed en we hadden eindelijk een keer geen pech en konden lekker onze rondes rijden.
Totaal zijn 19 de geworden en hebben we 7 WK punten mee naar Schaijk genomen. We kunnen terug kijken op een super weekend.

De volgende wedstrijd voor ons zal zijn de ONK in Oss op 23 Juni, onze thuis wedstrijd. We hopen jullie hier allemaal te ontvangen en er een mooie dag van te maken.

De koffie zal klaar staan
Greetzz
Thom en Han
Team99