Afgelopen weekend stond voor Team99 de 7de GP op het programma. De baan van Roggenburg is een moeilijke/technische baan met veel hoogte verschillen. Dit was voor mij (Thom) helemaal nieuw. Ondanks dat gingen we vol goede moed van start op zaterdag.

Tijdens de vrijetraining liep het allemaal nog niet zo lekker. De baan was glad en we moesten nog heel erg wennen aan de baan. We hebben de volle 30 minuten gereden tijdens deze training zodat we veel rondjes konden rijden waardoor het steeds beter ging. Tijdens de 2de training / tijdtraining ging het allemaal al een stuk beter. We kregen er steeds meer vertrouwen in dat het misschien nog wel kon lukken.

Tijdens de manche liep het allemaal niet zoals gehoopt, we hadden een redelijk start en reden op een 13de plaats strak achter de nummer 12. Helaas ging het toen fout. De achterrem ging als eerste kapot. Doordat ik daarna meer de voorrem moest gebruiken werd deze na 2 rondjes te warm, hierdoor hadden we dus helemaal geen remmen meer en hebben we de wedstrijd moeten verlaten.

Voor de lastchance dachten we dat we het probleem hadden gevonden in de remmen. Helaas bleek dit voor de achterrem niet het geval te zijn. Tijdens de lastchance hadden we dus  nog steeds te kampen met een slecht tot niet werkende achter rem. We kwamen uiteindelijk dan ook snelheid te kort om ons te kwalificeren.

Aankomend weekend staat de volgende GP alweer op de planning in Gooik (B). Hier zullen we ons uiterste best doen om ons dit keer wel te kwalificeren. Maar eerst zullen we morgen nog een training gaan afwerken in Geldermalsen, zodat we perfect voorbereid aan het weekend kunnen beginnen.

Hopelijk zien we jullie aankomend weekend in Gooik, de koffie zal klaar staan

Greeetzz
Thom en Hantje
Team99