Afgelopen weekend stond de laatste GP wedstrijd van het jaar op het programma. Voor Team99 was dit de 9de GP van het jaar. We werden op Zaterdag ingedeeld in Groep B voor de kwalificatie.

Zaterdag tijdens de eerste training hebben Thom en Hantje zich allen geconcentreerd op het springen van alle bulten in Rudersberg, dit waren er nog al wat dus we hebben uiteindelijk geen snelle tijd gezet in de vrije training. Wel gingen alle springbulten goed dus we ging met veel vertrouwen de Pre-kwalificatie in.

Tijdens de Pre-Kwalificatie wisten we een 13de tijd neer te zetten. Hierover waren we super te tevreden. Tijdens de Kwalificatie race ging het helaas niet zoals gehoopt. De motor liep niet goed waardoor hij in elke stilstaande bocht af wou slaan. Ik ( Thom ) moest er elke bocht voor zorgen dat de motor niet afsloeg, hiermee verloren we veel tijd in deze bochten, ondanks dat ik wist dat de motor dit deed kon ik niet voorkomen dat de motor 3 keer afsloeg in de race. Toen de motor in de laatste ronde nog een keer afsloeg (hiervoor lagen we 14de ) brak de koppelingskabel ook waardoor we niet verder kwamen dan een 16de plek.

In de last chance reden we een aantal goede rondes, waarbij we elke ronden iets sneller reden. Hiermee konden we ons kwalificeren met een P4 in de last chance. Het team was super tevreden dat ze konden starten in de races op zondag.

Zondag liep het helaas allemaal iets anders dan verwacht. Tijdens de warm up werd er te kort gesprongen op de grote tafelbult met een valpartij als vervolg. Waarbij Thom zich blesseerde aan zijn rug/schouder. Thom heeft het nog geprobeerd om te rijden in de eerste manche maar moest helaas na 4 rondes de wedstrijd verlaten omdat het teveel pijn deed, Heel jammer. We baalde dan ook flink dat we zo het seizoen moesten afsluiten.

Als we het jaar samenpakken kunnen we zeggen dat we ons doel van 5 keer kwalificeren gehaald hebben. Beter zelfs, namelijk 8 uit 9!! Hier zijn we zeker heel tevreden over. Ook hebben we 23 WK punten weten te behalen wat ons  een 33ste plaats in het wereldkampioenschap oplevert. Na onze mening zaten er meer punten in maar dit mocht helaas niet zo zijn door problemen aan de motor en slechte starts. (echt een punt waar ik volgend jaar aan moet gaan werken). Maar al met al kunnen we terug kijken op een goed eerste WK seizoen, waarin we veel geleerd hebben en leuke weekenden gehad hebben.

Ik wil via deze weg graag al onze sponsoren, club van 50 leden en andere betrokken bedanken voor hun hulp, zonder jullie was dit echt niet mogelijk. In het bijzonder wil ik ook nog onze team leden Bedanken voor al hun inzet!! Zonder een team is het niet mogelijk om met een zijspan te crossen.

Hoe het er volgend jaar uit gaat zien is op dit moment nog de grote vraag. Maar zodra hier meer nieuwe over te melden is laten wij dat jullie via deze weg weten.

Greetzzz
Thom en Hantje
Team99